Nyelvtanulás gyorsan

Miért érdemes a német nyelvtanfolyamot választani?

Magyarországon az angol nyelvtanfolyam mellett a német nyelvoktatás az egyik legkeresettebb szolgáltatás. Bár sokan az angolt tartják a ?nyelvek nyelvének?, a német nyelvtudás Magyarországon csaknem ugyanolyan jól hasznosítható. Lássuk miért!

5 különleges érv a német nyelvtanfolyam mellett

  1. A német nyelvtanfolyam sokat segíthet, ha munkát szeretnék vállalni

Ausztria és Németország mindig is kedvelt célpont voltak a külföldi munkát tervezők körében, de a német nyelvtudással Svájcban is egészen jól boldogulhatunk. Magyarországon is számos német és osztrák tulajdonú cég működik, de az építőiparban és az egészségügyben is számos olyan területet találhatunk, amelyben itthon is komoly előnyre tehetünk szert a legalább alap szintű német nyelvtudással.

  1. A német nyelvtanfolyam élvezetesebbé teszi a vakációt

A nyelvtanulás egyik legjobb módja, ha akár csak néhány hetet töltünk el külföldön ? akár egy pár napos vakáció, hosszúhétvége is segíthet abban, hogy egy kis magabiztosságra tegyünk szert. Tévedés, hogy ilyenkor csak az angol nyelv használható. Ha kikapcsolódni indulunk, a német nyelvtanfolyamnak is nagy hasznát vehetjük.

Síeléskor a német nyelvtudás kifejezetten jól jöhet! Nem csak az osztrák Alpok síparadicsomaiban használhatjuk: az olasz, a szlovén, a svájci, de még a szlovák hüttékben is sokan kommunikálnak németül.

A némettudás nyáron is jól jön: a horvát és a spanyol tengerpart kedvelt célpontja a német és osztrák turistáknak, így a rengeteg üdülőhelyen nem csak a vendégek, de a személyzet is törekszik arra, hogy legalább valamennyire használja ezt a nyelvet. A görög vidékeken sok szállásadó él, akik német vendégmunkával szerezték meg a vállalkozásuk elindításához szükséges tőkeét ? így itt szintén jól boldogulhatunk.

  1. Vissza a gyökerekhez!

Magyarországon a statisztikák szerint körülbelül 200.000 főnyi német kisebbség él. A dunai svábok, a mosoni heidebauerek, a baranyai stiffollerek vagy a Sopron környéki poncihterek közül sokan ma is aktívan őrzik a hagyományaikat, számos településen működik nemzetiségi óvoda, iskola. Ha mi magunk is a német kisebbséghez tartozunk, vagy olyan területen élünk, ahol még lehet német szóval találkozni, egy kis nyitottság és a német nyelvtanfolyam segítségével nagyon sok szép élményre tehetünk szert.

  1. Németországban is értékelik!

A németek fiatalok könnyedén megtanulnak angolul, hiszen a két nyelv sok mindenben hasonlít egymásra. A tudományban komoly problémát jelent, hogy bár a német oktatás nagyon színvonalas, sok tudományágban a németet kiszorítja az angol nyelvtudás. Hogy ezt megakadályozzák, számos német cég és egyetem is elvárja, de legalább is jónéven veszi, ha a külföldről érkezők értenek németül. Ha külföldi tanulmányokat, munkavállalást tervezünk, vagy német cégnél szeretnénk elhelyezkedni, mindenképpen érdemes elvégezni egy német nyelvtanfolyamot.

  1. Mert érdekes

Az osztrák és német tévécsatornák, internetes oldalak előszeretettel tudósítanak a magyarországi helyzetről, szívesen dolgoznak fel a térséggel kapcsolatos híreket. Ezeket böngészve hasznos tudásra és számos érdekes, új ismeretre tehetünk szert. A német nyelvű folyóiratok, műszaki kiadványok is széles körben hozzáférhetőek itthon. Ha érdekel bennünket a politika, ha szeretünk barkácsolni, ha különleges hírekre vágyunk, egy német nyelvtanfolyam hasznos segítség lehet.

Milyen német nyelvtanfolyamot válasszak?

Nyelvtanulás-Gyorsan Klasszik német nyelvtanfolyamaink ideálisak akkor, ha az alapoktól szeretné kezdeni a nyelvtanulást, vagy ha korábbi, általános tudását szeretné fejleszteni, esetleg nyelvvizsgára készül. Ezeket a tanfolyamokat akkor ajánljuk, ha:

- először kezd idegennyelv-tanulásba,
- ha korábban már tanult németül, esetleg élt, dolgozott német környezetben, és szeretné meglévő tudását rendszerezni,
- ha nyelvvizsgázni szeretne, vagy általános nyelvtudásra volna szüksége.

A munkavállaló német nyelvtanfolyam nagyon jó választás, azoknak:

- akik már tanultak németül és külföldön szeretnének elhelyezkedni,
- német vagy osztrák tulajdonú cégnél dolgoznak,
- olyan környezetben szeretnének munkát vállalni, ahol elvárják egy európai nyelv ismeretét.

Az Állásinterjúra felkészítő német nyelvtanfolyam kifejezetten hasznos, ha állásra szeretne pályázni. Ezt a típusú nyelvtanfolyamot főleg azoknak ajánljuk, akik:

- németül tanultak és szeretnének magabiztosabbak lenni egy-egy interjús helyzetben,
- bizonytalanok a nyelvtudásukban, szeretnének határozottabbak lenni, jobban megmutatni, mit is tudnak,
- szeretnék bővíteni a szókincsüket, gyakorolni a nyelvet.

Próbaóra jelentkezem!

Focus on Quality